Ksh regisztráció

Felhívjuk kedves figyelmét, hogy az adatszolgáltatás rendjét az 1993. évi XLVI törvény, illetve a végrehajtásra kiadott 170/1993. (XII. 3) kormányrendelet szabályozza. Az adatszolgáltatási kötelezettséget a kérdőíven feltüntetett jogszabályok tartalmazzák.

A vállalkozás bejegyzésekor az egyablakos ügyintézés szabályai szerint a Központi Statisztikai Hivatal nem kellett felkeresnie, de jogszabály írja elő, hogy a cégbírósági bejegyzéstől számított 15 napon belül Önnek adatszolgáltatási kötelezettsége keletkezik a 1032-es nyilvántartási számú " Alapinformációk az alakuló gazdasági szervezetekről" című nyomtatványon.

Az adatszolgáltatás megkönnyítése érdekében érdekében az adatokat e-mailben is megküldheti. Ehhez a kérdőív letölthető a www.ksh.hu honlapról, az "Adatszolgáltatóinak => Nyomtatványok => 2012-ben küldendő adatlapok" menüpontjában. Az adatgyűjtések közül a 1032 nyilvántartási számú excel adatlapot kell kiválasztani és a saját gépre lementve kitölteni. A "Cégjegyzék száma" rovat kitöltését követően a "Küldendő" rovatban megjelenik az az e-mail cím, amire  a kérdőívet kitöltés után továbbírhatja. Továbbá faxon és postai is úton eljuthatja a kérdőívet hivatalunkba. Másolatot nefelejcsen el készíteni az elküldendő kitöltött kérdőívről.

Amennyiben későbbiekben valamely kötelező adatszolgáltatás az Ön vállalkozását érinti, úgy arról a kérdőívek megküldésével együtt időben tájékoztatják.