Cégnév választás

Cégalapításban gondolkodik, akkor nagyon fontos, hogy a cégnevet jól határozza meg. Nem árt, ha könnyen megjegyezhető és akár a tevékenységre is utalhat. Írja be a Google fordítóba az adott tevékenységet (pl: takarítás baszkul garbiteka) és már meg is van a célorientált név.

Ha mégis ragaszkodik a magyar nyelvű névhez, akkor nézze meg a www.e-cegjegyzek.hu honlapon a vezérszót (pl: takarítás), és ott látni fogja, hogy evvel a szóval, milyen nevek foglaltak. Az Ön által kiválasztott név legalább 2 szóval térjen el a meglévőtől (pl: Takarítás K-Z Team 2011 Kft).

Képzelje el, hogy járt egyik ügyfelem: elment az ügyvédhez KFT.-t lapítani, de nem nézték meg, hogy szabad-e az a cégnév, amit ők szerettek volna. Természetesen nem volt szabad, ezért ott agyaltak, mi legyen a cég neve? Mondanom sem kell, mivel nem volt sok idő a cégnév választásra ezért nagyon béna, a gyerekek nevének kezdőbetűiből lett a cégnevük, amit alig bírtak megjegyezni, számla esetén rendszeresen betűzni kellett.

Hogy Ön ne kerüljön ilyen helyzetbe, leírok Önnek néhány ötletet, hogyan válaszon cégnevet.
Tudta, hogy Magyarországon 2010-ben több mint 40.000 cég alakult? A legtöbb célorientált név foglalt, mind magyarul, mind angolul. De hollandul, dánul, spanyolul. olaszul stb még nem.

Tudta, hogy a Cégbíróság nem az írásformát nézi, hanem a hangzást. Tehát ha kitalál egy fantázianevet, akkor is érdemes még 2 karaktert hozzátenni. Fontos információ, hogy a kötőjel, az évszám vagy a szóköz a cégnév választásban nem számít karakternek.

Érdemes tehát egy listát összeírni a cégnevekkel. Cégnév választáskor azt is gondolja át, hogy a cége szeretne e külföldre terjeszkedni.  Ha igen, akkor érdemes olyan nevet választani, amit az adott országban is könnyen ki tudnak ejteni. Ha külföldben gondolkodunk, akkor nem javasolt az ékezetes cégnév.

Arra is figyeljünk oda, ha cégünket a magyar piacra készítjük, akkor olyan cégnevet válasszunk, amit azok a magyar leendő partnerek, ügyfelek, vásárlók is meg tudnak jegyezni, akik nem beszélnek angolul.

Amennyiben nem Ön akar a cégalapítással foglalkozni, tekintse meg ajánlatunkat. Ügyfeleinknek székhelyszolgáltatást is tudunk biztosítani extra szolgáltatásokkal.

Kérdése van, hívjon a +3620-463-5994 számon!