Fontos tudnivalók

Cégnév választás

– Magyarországon 2010-ben több, mint  40.000 cég alakult. A legtöbb célorientált név foglalt, mint magyarul, mint angolul. De Hollandul, Dánul, Spanyolul. Olaszul stb még nem. 

Írja be a Google fordítóba az adott tevékenységet (pl: takarítás Baszkul garbiteka) és már meg is van a célorientált név.

De ha mégis ragaszkodik a Magyar nyelvű névhez, akkor nézze meg a www.e-cegjegyzek.hu a vezérszót (pl: takarítás) és ott látni fogja, hogy evvel a szóval milyen nevek foglaltak. Az Ön által kiválasztott név legalább 2 szóval térjen el a meglévőtől (pl: Takarítás K-Z Team 2011 Kft).

A Cégbíróság nem az írásformát nézi, hanem hangzást. Tehát ha kitalál egy fantázia nevet, akkor is érdemes még 2 karaktert hozzá tenni. A kötőjel, az évszám vagy a szóköz nem számít karakternek. 

Tevékenységi kör keresés

– A tevékenységi köröket mindenképpen a teaor 2008-as listából nézze ki. Amikor megtalálta a megfelelő tevékenységet akkor egyszerűen írja ki a 4 jegyű számot. De csak a 4 jegyű számot. Így a céget alapító ügyvédnek könnyebb dolga lesz a tevékenységek bemásolásával.

A főtevékenység módosítása ügyvédi munkát igényel, míg az egyéb tevékenységeket a cég könyvelője is letudja jelenteni az illetékes NAV (APEH) kirendeltségen ügyfélkapun keresztül. Ne fizessen ügyvédnek az egyéb tevékenységek bővítése miatt.

Ha 2008 előtti cégkivonat alapján szeretné elkészítetni új cégét, akkor érdemes teaor kulcsfordítót használni.

.