Cafetéria

Cafetéria Költségtakarékosság 

Cafetéria egy hatékony költségtakarékos megoldás arra, hogy a munkáltató megtartsa az alkalmazottjait. Szabadon választott juttatás, ami a szó eredeti jelentéséből (önkiszolgáló) ered.

1970-es éve elején Angliában vezeték be a cafetériát egy felmérés következménye képen. Magyarországon 90-es évek közepén alakították ki. A munkavállaló szabadon választhatja ki, hogy a fizetés feletti juttatást mire költi pl: internet utalvány, bérlet utalvány, étkezési utalvány, stb

A bérekhez képest kevesebb, adóvonzattal rendelkezik, költség hatékony jutatási módszer, járulékmentes elemek is rendelkezésre állnak.  Kevésbé megterhelő mintha ugyanazt az összeget fizetné ki a vállalkozás nettó munkabérére, mert a cafetéria jellemzően költségmegtakarítást eredményezhet. A cafetéria rendszer alkalmazása a mindenkori pénzügyi helyzethez igazítható, a felhasználás folyamatosan mérhető és nyomon követhető.

Az átlátható cafetéria rendszerben a juttatások bruttó összegét a munkavállalók jobban kihasználhatják, ismerik az elemek értékét és rendelkezésre álló keretösszeget, így könnyedén össze vállogathatják a számukra kedvező, egyedi és egyéni igényeiknek megfelelő változatot.

Növeli a munkavállaló motivációját és elégedettségét, mivel maga választhatja ki a béren kívüli jutatást. Ahhoz jut hozzá, amely számára értékeket képvisel, és láthatóvá válik az, hogy valójában mennyit költ rá a munkáltató béren kívül. A vállalkozás száma költségmegtakarítást jelent, ez által javul a piaci verseny képessége.